שאלות ותשובות
צווי הריסה – צווים מנהליים ושיפוטיים
צו הריסה הנו צו שמוציאה בדרך כלל הרשות המקומית במקרים כמו בניה ללא היתר, עקב הפסקת עבודת בניה או חריגות בניה. צו זה מיוחד במינו שכן הוא כולל בתוכו שני צדדים: הצד המנהלי והצד השיפוטי. למעשה, בשני סוגי הצווים הללו הסמכות לדון נתונה בידי בית המשפט לעניינים מנהליים.
בית המשפט לעניינים מנהליים אשר דן בצווי הריסה עושה זאת מכוח חוק התכנון והבנייה שאוסר על הקמת מבנה או חלק ממבנה ללא היתר. כך גם לגבי סגירת מרפסת או כל פעולה אחרת אשר לא ניתן לה היתר על פי חוק התכנון והבניה.
מה צריך לעשות כשמקבלים צו הריסה?
החל מהרגע שבו הוצא צו הריסה מנהלי יש צורך לעכב את הצו באמצעות בקשה לעיכוב הליכים. לאחר שמוגש כתב אישום יש צורך לעמוד על יסודותיו של כתב האישום ולבחון האם באמת קיימת או לא קיימת עבירה אשר מצדיקה הוצאת צו הריסה שיפוטי.
בסופו של יום, אי קבלת היתר בניה וביצוע בניה ללא היתר היא הבעיה המרכזית אשר מובילה לתסבוכת מסוג זה.
חשוב לדעת! לעתים קרובות לאחר מגעים עם הרשויות תוך הפעלת הגורמים הרלוונטיים ניתן בסופו של יום להוציא את ההיתר. הוצאת ההיתר משמעותה אי ביצוע צו ההריסה, הן בצד המנהלי והן בצד השיפוטי.
עבירה פלילית
חשיבות נוספת להוצאת היתר בניה הנה בפן הפלילי- ענישה. הוצאתו של היתר הבניה עשויה להקל את העונש אשר יטיל בית המשפט לעניינים מקומיים על מי שביצעו בנייה ללא היתר. לעתים גם ניתן להביא למצב בו עצם הוצאת הצו ו/או ביצוע ההריסה בצורה יזומה על ידי מקים המבנה תגרום לביטול כתב האישום.
עו"ד מומחה לצווי הריסה
עורך דין גיא בית און הנו מומחה בייצוג מי שהוצאו נגדם צווי הריסה מנהליים ושיפוטיים. ברשותו ניסיון רב שנים בטיפול מוצלח בתיקים של עבירות בניה על כל המשתמע מכך.
- הואשמת בבניה לא חוקית?
- יש נגדך צו הריסה מנהלי או צו הריסה שיפוטי?
ניתן ליצור קשר עוד היום ולקבל סיוע בטיפול בבעיה מול הרשות המקומית
עורך דין גיא בית און מומחה בצווי הריסה, לייעוץ משפטי ניתן לפנות בטלפון 050-5350239 או לשלוח הודעה דרך האתר